• Kövess minket a Facebookon is ! Köszönjük

  2016. december 18., vasárnap

  11 titok a zöld szemű emberekről

  Gyakran elég belenézni egy másik ember szemébe ahhoz, hogy eldöntsük, szimpatikusnak, megbízhatónak tűnik-e nekünk vagy nem. A döntésben nagy szerepe van annak is, hogy milyen színű a szeme.

  Hirdetés
  Az egész világon ritkaságszámba mennek a zöld szemű emberek – csak a népesség 2-4 százaléka tartozik a szerencsés kiválasztottak közé.
  Összehasonlításul: a Föld lakóinak 90 százaléka barna szemű. Összegyűjtöttünk 11 érdekességet a zöld szeműekről:

  1. Kemény fából faragták őket
  Zöld szeme van, és úgy érzi, hogy jobban bírja a tempót, mint a környezetében élők? Ezt most már tudományosan is bebizonyították! Egy amerikai tanulmány megállapításai szerint ugyanis a zöld szeműek jobban bírják a fájdalmat és az élet megpróbáltatásait, mint a kék vagy barna szeműek.

  2. Szexik és kívánatosak
  A queenslandi egyetem kutatási eredményei szerint a férfiak különösen vonzódnak szexuálisan a zöld szemű hölgyekhez.

  3. Nélkülük összedőlne a világ
  Az arab országokban a zöld az élet és a termékenység szimbóluma: zöldellő oázisok nélkül a sivatagos vidékeken nem is létezne élet.

  4. Kreatívak és megbízhatóak
  Egy queenslandi tanulmány készítői szerint a zöld szemű emberek nemcsak kreatívabbak embertársaiknál, hanem sokkal megbízhatóbbnak is tűnnek

  5. Irigylik őket
  Ha kiválaszthatnánk, hogy milyen színű legyen a szemünk, akkor a legtöbben egyértelműen zöld szeműek szeretnénk lenni – állapították meg egy amerikai tanulmányban.

  6. Pókerarcuk van!
  Egy internetes közvélemény-kutatás adatai szerint a zöld szeműeknek pókerarcuk van, nehéz belelátni a gondolataikba, ugyanakkor nem hajlamosak a dühkitörésekre. Nehéz őket kihozni a 
  sodrukból – mesteri módon tudnak uralkodni az érzelmeiken.

  7. Szeretik a hosszú kapcsolatokat
  A közvélemény-kutatásban részt vevők szerint a zöld szeműek rendszerint hosszú távú kapcsolatokban élnek, és hajlamosak a romantikára – ideális alanyok egy életre szóló párkapcsolatra.


  Hirdetés


  8. Nincsenek zöld szemű bébik
  A zöld szeműek rendszerint barna vagy kék szemmel születnek. Több hónapba is beletelhet, mire kialakul véglegesen a szemük színe.9. Kedvelik a különleges színeket
  A zöld szemű hölgyek nem kedvelik az olyan hideg színeket, mint az ezüst, a halványkék vagy a bézs. Zöld szemüket ugyanis sokkal jobban kiemelik olyan meleg színek, mint az élénk narancs vagy az erőteljes szilvakék.

  10. Számos színárnyalatban létezik
  Többféle variáció létezik ebből a szemszínből: például zöldesbarna, zöldesszürke, zöldeskék vagy sárgászöld.


  Hirdetés


  11. Nem is zöld a szemük színe!
  Tulajdonképpen minden ember szeme kék. Ugyanis melaninból álló pigmentektől függ, hogy egy színt milyennek érzékelünk. A melanin molekula kis koncentrációban úgy működik, mint egy sárga filter. Kék fényben ezért a szemünk zöldnek látja. A barna szemekben egyébként különösen sok melanin található. -

  Népszerű bejegyzések

  Blogarchívum

  Népszerű bejegyzések

  Kövess minket !

  Mit látna szívesen?