Légyszíves segítsetek ! Ricsi élete múlik rajtatok..


Sziasztok! KÉRLEK OLVASSÁTOK EL ÉS OSSZÁTOK MEG. Csontvelő donort keresünk az öcsém, Ravasz Richárd számára. Légy szíves segítsetek!
AKUT MYELOID LEUKÉMIÁS ÉS SÜRGŐSEN SZÜKSÉGE VAN CSONTVELŐ DONORRA
Kérem hogy aki segíteni szeretne menjen el bármelyik véradó állomásra és jelentkezzen a csontvelő regiszterbe donornak. Ez Ricsi utolsó esélye. Nagyon nehéz ezt itt leírnom, de ez van, az utolsó reménysugárba is kapaszkodunk.
Rengeteget segít az, aki elmegy és jelentkezik. Csontvelő donornak bárki jelentkezhet vértípustól függetlenül. A véradó állomásokon vesznek tőletek egy kevés vért, és az abban lévő dns-etek adatait regisztrálják a nemzetközi bankba. Ezek után ha megkeresnek mert passzolsz donornak akkor természetesen újbóli beleegyezésedet kérik, hogy még mindig vállalod-e a donorságot. Majd rengeteg alapos vizsgálatot hajtanak végre rajtad, hogy teljesen egészséges vagy-e. Szóval nem eszik olyan forrón a kását.  És a legfontosabb: néhány éve ez az eljárás a donor számára már semmilyen kockázattal nem jár. Pár éve még operáció formájában történt és a donornak is pár hetet steril szobában kellett töltenie. 
MANAPSÁG AZ ELJÁRÁS EGY „VÉRSZŰRÉSRE” HASONLÍT A LEGINKÁBB. A DONOR A CSONTVELŐ LEVÉTELT MEGELŐZŐEN 4 NAPON ÁT NAPI EGY INJEKCIÓT KAP. EZ AZ INJEKCIÓ FELSZAPORÍTJA ANNYIRA A CSONTVELŐ MENNYISÉGÉT, HOGY AZ BEKERÜL A VÉRÁRAMÁBA. CSAK AZ ÖTÖDIK NAPON KELL A DONORNAK BEMENNIE A KÓRHÁZBA, AHOL MINT EGY VESEDIALÍZISNÉL,3-4 ÓRÁT KELL ÜLVE VAGY FEKVE ELTÖLTENIE, MIKÖZBEN EGY GÉP KISZŰRI A VÉRÁRAMÁBÓL AZ ÁTÜLTETÉSHEZ SZÜKSÉGES CSONTVELŐT. Ezt követően a donor hazamehet, az adott betegnél pedig megkezdik a transzplantációt.
Azt hiszem nagyjából ennyi, elnézést a nagyon laikus kifejezésekért, és hogy ilyen bő lére eresztettem. Elképesztően hálás vagyok mindenkinek aki jelentkezik donornak.
Kérlek osszátok meg ezt a bejegyzést! Ha itt a facebookon tagjai vagytok nagy létszámú csoportoknak, nagy segítség lenne, ha ott is meg tudnátok osztani. A cél hogy minél több emberhez eljusson és minél többen jelentkezzenek donornak.
Köszönettel és reménnyel: Ravasz Enikő